Уроци по китара

Уроци по китара

Уроците по китара  са за начинаещи и напреднали в София.

  • Разработени програми по класическа китара, акустична/плектрум/ китара, електрическа китара, както и смесени методики на обучение.
  • Лесно усвояване на инструмента.
  • Изпитана система включваща прецизен художествен материал още от първия урок и съвременни и разнообразни похвати и нотни материали
  • Уроци за деца, младежи и възрастни

Китарата е инструмент с хилядолетна история. Корените и трябва да се търсят там, където са корените на лютнята-всред народите на древните цивилизации. В Европа тя е пренесена от маврите през VIIIв.

Повече за история на китарата тук. китара

Китарата се използва в различни музикални стилове, като класика, джаз, рок и метал, латино, фламенко и др. Това е прави най-популярния и обичан музикален инструмент.

На китара са свирили и писали музика композитори като Бокерини, Шуберт, Паганини, Берлиоз и мн.др.

Курсове по китара за всички

При уроците по китара е много важно правилното начално обучение. В противен случай възникват проблеми, който в последствие са трудно поправими и възпрепятстват удоволствието от свиренето.                               Особено важна е постановката при по-малките за да се избегнат гръбначни изкривявания, различни мускулни неразположения и умора.

Правилното начално обучение по китара също е и музикално обучение, което е оснoва за развитие на музикалния слух, воля и характер на учениците.

Важна роля за ученика и изпълнителя играе камерната музика.                       От дуети с учителя до триа, квартети, ансамбли, китарен оркестър са важна част от обучението по китара.

Методика на обучението

Уроци по китара – индивидуални и групови

Най-общо зaниманията включват:

  • Запознаване с инструмента, произход, устройство на китарата, постановка, задължително нотно ограмотяване, звукоизвличане, пръстово свирене, апояндо, тирандо, /впоследствие свирене с перо/.
  • Изграждане на инструментални навици и технически похвати като легато, стакато, пицикато, вибрато, глисандо, различни укрешения/мелизми/, флажолети, тремоло, арпежи.
  • Акорди -запознаване и строеж, скали, гами, акомпаниране и импровизиране, метал акорди /power chords/ и др.

Разучаване на любими песни, групи и музиканти.

Уроците по китара са, както за любители свирещи за удоволствие така и с цел подготовка за музикални училища и висши учебни заведения.

Ако нямате китара, предлагаме услугата китара под наем.

Music Art Center

e-mail: musicart_center@abv.bg
e-mail: musicartcenter.info@gmail.com

тел.: 089-732-2146