Александрина Иванова – народно пеене

Александрина Иванова е родена в град Перник.

От 4 годишна започва да се занимава с фолклор в Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Граовче“, където е солист на хора.

Професионалният и път във фолклора започва в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София, в класа на един от най-изтъкнатите професионалисти – Светла Цветкова, преподавател и автор на множество книги, послужили за учебник на профилираните училища в България.

В музикалното училище Александрина има десетки участия в концерти и конкурси, където получава най-високите отличия. По време на обучението си там, заедно с нейна съученичка, получават покана от българското посолство в Белгия за участие в „Дни на българската култура“ в Брюксел и Гент.

Двете взимат участие и в откриването на детското издание на Евровизия през 2015 година, когато България е домакин на събитието. 

Александрина продължава висшето си образование в Нов Български Университет със специалност „Изпълнителско изкуство – фолклор“ в класа на Нелка Петкова и доц. д-р Георги Петков, където също взима участие в много концерти и конкурси, отново отличени с най-висока степен.

Александрина с радост преподава на начинаещи и напреднали, малки и големи музиканти, като с това помага за развитието, съхраняването и популяризирането на българския фолклор.

Първите уроци започва в София, едва на 19 години, където преподава солфеж, пиано и народно пеене.

Впоследствие, заедно с нейн колега преподават и в родния им град – Перник, където обучават желаещите по народно пеене и акордеон.

 През 2018 година, същият екип организира Първи фолклорен фестивал „С песните на Павлина Горчева“, където Александрина е в журито, рамо до рамо с Павлина Горчева.

Тя става част и от екипа на Music Art Center, за да поведе всеки желаещ по светлия път, който може да разкрие богатството на България, чрез своята музика.

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com

https://www.facebook.com/musicartcenter 

https://www.instagram.com/music.art.center/

тел.: 089-732-2146