За нас

Мusic art center е школа за изкуство и култура в София.

Центърът е единствен по рода си в България, предлагаща музикални занимания от 1 годишна възраст до деца, младежи, възрастни, любители и професионалисти.

Предлагат се уроци по китара, пиано, флейта, цигулка, укулеле, арфа, пеене, солфеж, полифония, оркестрация, музикален компютърен нотопис, и т.н.

Тук преподават, както изявени музиканти, така и учители постигнали много успехи в преподавателска дейност.

Школата е уникална със своите успехи, ученици и последователи. Иновативни идеи. Реализиране на концерти, продукции, музикални колоборации, издателска дейност, страхотни програми за обучение и забавление и много други.

Музикални педагози, магистри по музикални инструменти, доктори по музика, университетски преподаватели, солисти на софийската филхармония и опера, са част от екипа на Мюзик арт център. 

Стотици ученици са обучени в Мюзик Арт Център. Десетки от тях се занимават с музика професионално, други просто за удоволствие.

Всяка година над 300 ученика се обучават и преминават през редиците на Мюзик Арт Център.

Много от нашите ученици вече са и преподаватели при нас или в различни школи в страната, което е доказателство за системата и методиката на обучение.

Тук работят преподаватели с над 20 годишен опит в преподаването и по-млади обучени учители.

Без конкуренция в София, школата предлага обучение по различни музикални инструменти, като неповторимата: КИТАРА –  Индивидуално и групово обучение на високо професионално ниво.

Всички ученици могат да вземат участие в известния Младежки китарен оркестър „София“ с рък. Валентин Бузов. Китарните ансамбли са запазена марка на Мюзик Арт Център.Оркестъра набира голяма популярност, свири на най-големите събития и зали в страната. Участвал е на различни международни фестивали за китара. Получава похвали от музиканти, преподаватели от страната и чужбина, от президента на България, от музикални критици и културни дейци. 

Малките китаристи на школата, свирят в детския китарен оркестър. С голям ентусиазъм и желание, те се справят не по-зле от големите.

Центърът предлага изучаване на различни инструменти, както за удоволствие и забавление, така и за подготовка и приемане в музикални училища и академии.

Друг от най-прекрасните инструменти е Пианото. В школата се преподават индивидуални и групови уроци. За първи път в България направихме и пианистични ансамбли и оркестри, където учениците свирят с огромно удоволствие. 

Концерти и на пиано ансамблите.

Основната цел на нашата работа е дадем качествено обучение по всички дисциплини. 

Музикални проекти на Младежкия китарен оркестър с най-добрите артисти на България.

В школата има и страхотни индивидуални и групови уроци по арфа. Обучават се малки и големи музиканти.

Предлагат се музикални занимания за деца от 1 до 5 годинки, изучаване на музикални инструменти от 6 годишна възраст нагоре до младежи, студенти и възрастни.

Народната музика е също застъпена в нашата школа. Обучението по народно пеене е индивидуално и групово и носи много емоции от заниманията.

Освен големи концерти в школата се правят и много класови срещи. В тях участват от най-малките до най-големи музиканти.

Класовите концерти завършват с парти, ядене на пица за малките и страхотни и незабравими приятелства за всички.

Много срещи правим и извън нашите зали. Срещи с ентусиасти при нашите шатри.Открихме и много таланти .

Правим и страхотни Team Building програми. Много емоции изпитват всички наши нови приятели. Учениците участват и в различни телевизионни програми, интервюта

Гости на предаването „Комиците“ по БТВ

На гости в БТВ и предаването COOLT

Представяне в БТВ/BTV

На гости в Българска национална Телевизия – БНТ

Излъчване на живи концерти на Мюзик Арт Център.И гости в студията.

Снимки от Шоуто на Мавриков 

Участия и гости на различни събития.В Мюзик Арт Център, има и много интересни програми за деца, младежи и възрастни. Вижте в менюто на сайта.

Вижте и уникалните Онлайн Уроци. Те са предназначени за всички желаещи да се обучават, независимо, къде се намират на земното кълбо.

NB! Харесайте и фейсбук страницата на школата за да виждате актуална информация за заниманията:

ТУК: MUSIC ART CENTER FACEBOOK

Много е важно учителите освен добри музиканти да имат и педагогическо музикално образование за да могат да преподават и обучават деца. Методика на обучението, дидактика, възрастова и музикална психология, са съществени неща в преподаването. Ако преподавателите не са педагози това може да доведе до значителни физически и методически грешки.

Ние се опитваме да правим нещата както трябва. Прилагаме творчески методи, но и се придържаме към утвърдени методики на обучение. Организираме семинари, майсторски класове, концерти. Утвърждаваме нови идеи и концепции за усъвършенстване.

„Във всяка област на изкуството ще намериш може би десет процента хора, които са креативни и оригинални  – останалите обикновено следват и копират“. -Хю Хопър 

Ние се смятаме за тези, които са оригинални и креативни.

Другите ще ги познаете лесно.

Музиката освен приложна и практическа роля има нещо по-дълбоко и голямо а именно да възпитава, обогатява и изгражда духовното в човека. Характерно още за древността било идеала за музиката като могъща сила, способна да въздейства както върху човека така и върху обкръжаващият го свят.

Според древния човек музиката е израз на Вселената, а Вселената е преобраз на музиката.

А великият Лудвиг ван Бетовен казва:

„Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия”

 

Music Art Center

e-mail: musicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146