За нас

Мusic art center е школа за изкуство и култура в София. Тук преподават изявени музиканти и преподаватели постигнали много успехи в музикална и преподавателска дейност. 

Преподават се уроци по китара, уроци по пиано, флейта, цигулка, укулеле, арфа и много други музикални инструменти и занимания. Тук се обучават, свирят, рисуват, както начинаещи така и напреднали ученици от различни възрасти. 

Това е единствената школа по рода си, която обхваща музикални занимания за деца от 1 до 5 годинки, изучаване на музикални инструменти от 6 годишна възраст нагоре до младежи, студенти и възрастни.

Стотици ученици са обучени в Мюзик Арт Център. Десетки от тях се занимават с музика професионално, други просто за удоволствие. 

Много от нашите ученици вече са и преподаватели в различни школи в София, което е доказателство за системата и методиката на обучение.

Тук работят преподаватели с над 20 годишен опит в преподаването и по-млади обучени учители.

Всяка година над 300 ученика се обучават и преминават през редиците и залите на Мюзик Арт Център.

Без конкуренция в София школата предлага обучение по различни музикални инструменти като китара, пиано, флейта, укулелецигулкасолфеж, теория на музиката, бузукиарфа.

Центъра предлага изучаване на различни инструменти, както за удоволствие и забавление, така и за подготовка и приемане  в музикални училища и академии.

Предлагат се различни програми и услуги за нашите ученици:

Основната цел на нашата работа е дадем качествено обучение по всички дисциплини. За тази цел сме събрали едни от най-добрите квалифицирани учители в своята сфера.

Университетски преподаватели, доктори по музика и рисуване, магистри по музикални инструменти, както и инструменталисти и студенти изявяващи и преподаващи на различни места.

Много е важно учителите освен добри музиканти да имат и педагогическо музикално образование за да могат да преподават и обучават деца. Методика на обучението, дидактика, възрастова и музикална психология, са съществени неща в преподаването. Ако преподавателите не са педагози това може да доведе до значителни физически и методически грешки.

Всички наши ученици китаристи могат да вземат участие в популярния Младежки китарен оркестър “София“, където развиват много умения и натрупват опит.

Kitaren orkestur

Концерт в НДК

Всяка година учениците участват в концерти организирани от школата а най-добрите взимат участие в международни конкурси и фестивали.

grupovo obuchenie

Китарния оркестър

Ние се опитваме да правим нещата както трябва. Прилагаме творчески методи, но и се придържаме към утвърдени методики на обучение. Организираме семинари, майсторски класове, концерти. Утвърждаваме нови идеи и концепции за усъвършенстване.

“Във всяка област на изкуството ще намериш може би десет процента хора, които са креативни и оригинални  – останалите обикновено следват и копират”. -Хю Хопър 

Ние се смятаме за тези, които са оригинални и креативни.

Другите ще ги познаете лесно.

Музиката освен приложна и практическа роля има нещо по-дълбоко и голямо а именно да възпитава, обогатява и изгражда духовното в човека. Характерно още за древността било идеала за музиката като могъща сила, способна да въздейства както върху човека така и върху обкръжаващият го свят.

Според древния човек музиката е израз на Вселената, а Вселената е преобраз на музиката.

А великият Лудвиг ван Бетовен казва:

„Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия”

 

Music Art Center

e-mail: musicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146