Иван Пенчев – цигулка

Иван Пенчев – цигулар, преподавател по цигулка

Иван Пенчев – цигулка

Иван Пенчев от едва 5 годишна възраст започва да се занимава с музика, пиано и цигулка. Завършва Софийското музикално училище Любомир Пипков”. 

В последствие се дипломира в държавната музикална академия Проф. „Панчо Владигеров” в София в класа на проф. Йосиф Радионов.

Още от най-ранна детска възраст е лауреат на фестивали и конкурси у нас и в чужбина, като „Светослав Обретенов” „Виенявски”, „Коциан”,  и много други. Участвал е в редица майсторските класове при имена, като  Макс Ростал, Владимир Спиваков, Светлана Безродная, Бернхард Хартог. 

От 1990 г. насам Иван Пенчев, е цигулар, включително и концертмайстор, в многобройни български и международни оркестрови формации под диригентството на великия Клаудио Абадо, Карл Сейнт Клер, Росен Миланов, Невил Маринър, Емил Табаков. 

Основател и ръководител на известния  Quarto Quartet, които са носители на десетки престижни награди, последните от които Кристална лира 2014,  Златната игла на радио ФМ Класик 2015 и Златен квартет – Марин Големинов 2016. 

Иван Пенчев, преподава в Мюзик Арт Център на малки и големи почитатели на цигулката от България и чужбина.  Неговия професионализъм и неспирен ентусиазъм, кара много хора да се влюбят в музиката и в частност цигулката.

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146