Йога и музика

Музикална Йога

Йога занимания в София

Музикалната Йога, е нова уникална практика в Мюзик Арт Център, която чрез специално подбрани физически упражнения и музикални примери, съответстващи на определи вибрации и честоти, обединява тяло и дух.

Чрез нея можем да въздействаме на няколко нива, физическо, емоционално и клетъчно.

В тази програма ние съчетаваме две от най-древните практики Йога и Музикотерапия.

Историята на Йогата се корени от древни времена, сведения за нея са открити още преди хиляди години. Йога упражненията – физически и дихателни, правят ума бистър и тялото в кондиция. Зареждат ни с енергия и ни изпълва с хармония. Практикуването на йога, освобождава стреса, балансира емоциите и влияе благотворно върху всички органи и системи в организма.

В нашите занимания ние обединяваме това древно учение с най-древното изкуство Музиката.

От хилядолетия музиката се използва, като лечебен метод – за тялото и душата. 

В цялата история на човешкото развитие музиката играе важна роля. Тя се е използвала в различни ритуали, обреди още от древността. 

Древните Гърци са приписвали на музиката лечебни свойства. Музиката на Траките по нашите земи, впечетлявла всеки, който е могъл да се докосне до гласовте на Орфей, Линей. В техните ръце китарата и лирата се превръщали в божествена музика. Самия Орфей е свирил на лира, арфа и китара и се казва, че лекувал телата и душите на хората със силата на музиката.

Всичко в природата е вибрация. Всичко вибрира на определена честота и носи някаква енергия.

Музиката може да променя емоционалното състояние на човек, да влияе на психиката.

Всеки орган в нашето тяло вибрира на определена честота. Чрез подходящите музикални примери на базата на определени музикални честоти /хц/, ние можем да въздействаме, както върху отделните органи и системи така и върху цялото тяло.

Музиката може да освободи напрежението в мускулите, да подобри двигателните умения да служи, като средство за облекчаване на болката, страха и депресията. Нивата на ендорфини се увеличават, докато слушате определена музика а нивата на хормоните на стреса намаляват. Едновременно с физическите упражнения от Йога, се получава уникален ефект за самия човек.

Много интересна е честотата 432 HZ, която ние използваме по време на упражненията и йога. Това е музика изсвирена от музикални инструменти, които се настройват тона ЛА да бъде 432 ХЦ.

Естествената настройка 432 Hz,  оказва ефект върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. 

Музиката от инструменти настроени на 432Hz е по-хармонична и по-дълбока.

Това е честота, която резонира в хармония с вселената и има лечебна функция.

Последните години има вече доста изследвания върху музиката изсвирена на 432хц честота и резултатите са доста интересни.

Към днешна дата обаче, повечето инструменти са настроени на 440 Хц.

 

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146