Китарни Ансамбли – Книга

Излезе първата част от поредицата „Китарни Ансамбли“ от Валентин Бузов.

Книгата съдържа интересни и мелодични пиеси за класически китарни формации.

Тя представлява сбор от оригинални произведения и пиеси аранжирани за китара, подходящи за камерен състав и оркестър.

Произведенията в тази школа са така написани, че в тях могат да участват, както начинаещи така и напреднали ученици от различни възрасти.

Разнообразието на пиесите в жанрово и ритмическо отношение в книгата, обогатяват китаристите в процеса на тяхното обучение. Можем да видим пиеси с прости и сложни размери /равноделни и неравноделни/ като: 2/4, 3/4, 4/4, 6/8, 7/8 и т.н.

В произведения се използват и различни технически елементи и похвати при свиренето на китара, като легато, стакато, апояндо, различни по вид арпежи, акорди, барета и т.н.

Ансамбловото свирене и обучение, разкрива огромни възможности за развитие на музикалните способности на учащите. При ансамбловото свирене, ученика се учи на синхрон, прецизност при свирене, умение да слуша другите изпълнители /не лесна задача в началото/.  Изгражда се така необходимия, метроритмичен усет в процеса на работа.

Книгата е подходяща и за всички ученици и техните преподаватели, които искат да свирят красива и мелодична ансамблова музика.

Китарни ансамбли / Guitar ensembles

В България, книгата може да бъде закупена в Книжарницата на Съюза на българските композитори до Народния Театър „Иван Вазов“ в София, също така в най-големите електронни платформи STORE.BG и OZONE.BG, както и в Мюзик Арт Център на ул.“Братя Миладинови“ 7 и 12а и други.

Книгата се продава и в най-големите Американски сайтове за музика и Европа.

За повече информация пишете или се обадете на телефоните на школата:

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146