Сиво Пенев – тромпет

Сиво Пенев – инструменталист, учител по тромпет

Сиво Иванов Пенев започва да се занимава с музика от 6 годишна възраст.

На 10 годишна възраст започва обучението си по тромпет в СМУ „Христина Морфова“ Стара Загора. Завършва средното си образование през 2004 г. с отличие.

Приет е същата година в Консерваторията във Виена, където започва в класа по тромпет на виенския симфоник Проф. Карл Щайнингер.

По време на следването си участва в конкурси по тромпет, от които печели стипендии, както и запис в австрийското национално радио.

Има многобройни участия със симфонични състави във Виена от които се открояват: Виенският Симфоничен Оркестър, Младежката Виенска Филхармония, Виенска Синфониета и др.

Участва в майсторски класове по тромпет на: Едвард Тар, Райнхолд Фрийдрих, Вим ван Хаселт , Кристиан Стиинстръп, Омар Томазони и др.

Завършва с отличие висшето си образование през 2018 г. с магистърска степен в Консерваторията във Виена. От 2019 г. работи в Софийска Филхармония и в симфоничния оркестър на БНР.

Сиво Пенев дава уроци по тромпет в Мюзик Арт Център на всички малки и големи любители на този духов музикален инструмент. 

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146