Уроци по блокфлейта

Уроци по блокфлейта

Уроци по блокфлейта за малки и големи в Мюзик Арт Център.

На този прекрасен малък и красив музикален инструмент, могат да се обучават деца от най-ранна детска възраст. Лекотата с която се усвоява е подходящ за първи музикален инструмент при децата. 

Подходящи са, както индивидуални уроци, така и групови музикални занимания.

Груповите музикални занимания са интересни, като позволяват да се правят различни камерни формации между участниците, могат да се включат и различни акомпаниращи инструменти.

Блокфлейтата е от семейството на дървени духови музикални инструменти.

Инструмента се прави от дърво, пластмаса, както и смесени варианти. Евтината цена, го прави много достъпен за всички и първи избор за хора, които искат да започнат да се занимават с музика.

Блокфлейтата се използва за пръв път в Европа през Средновековието и продължава да се радва на широка популярност през епохата на Ренесанса и Барока.

Сред композиторите, които са писали за блокфлейтата, са Клаудио Монтеверди, Люли, Хенри Пърсел, Хендел, Антонио Вивалди, Телеман, Йохан Себастиан Бах, Пол Хиндемит, Бенджамин Бритън, Леонард Бърнстейн и много други. 

Блокфлейтата се използва в различни жанрове на музикалното изкуство. От Ренесанса, Барока, Класицизма, съвременни композитори до известни и популярни групи от миналото, като Бийтълс, Ролинг Стоунс, Лед Цепелин и т.н.

Преподавател по блок флейта и обой е Светлана Анчева.  

Школата предоставя и инструменти и материали за обучаващите се.

За повече информация се обадете или пишете на телефоните и мейла на школата.

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146