Уроци по пиано

Уроци по пиано за малки и големи, начинаещи и напреднали.

Пианото – удивителен инструмент с неограничени изразни възможности. Инструмент със собствен и неповторим тембър. Няма друг инструмент с повече написана литература отколкото за пиано.

Нашите уроци предлагат:

  • Учителите са музикални педагози на най-високо ниво и постигнати резултати
  • Лесен и достъпен начин за обучение.
  • Репертоарът и системата на обучение се подбират съобразно възрастта, потребностите, желанията и възможностите на обучаемите.
  • Уроци за деца,младежи и възрастни
  • Специална групова програма за пиано*

Особено важен е донотния период за най-малките, включващ свирене по слух, подражателно пеене и пр.

В уроците по пиано се изграждат разнообразни технически навици и инструментални похвати.
Различните технически проблеми, които се изучават в етюдите и гамите, веднага намират приложение в художествените произведения, изучавани от учениците.

С  нашите уроци по пиано можете да се подготвите за кандидатстване в музикални и висши училища, но можете да свирите и просто за удоволствие.

Ако нямате муз.инструмент в къщи предлагаме услугата  Пиано под наем

Курсове по пиано за деца и възрастни

Уроци по пиано за всички малки и големи

Уроци по пиано в София за начинаещи и напред 

Пианото е най-разпространеният клавишен инструмент с чукчета, които се привеждат в действие посредством сложна механика.

Обемът му включва 88 тона, разпределени в седем пълни и две непълни октави. Усилването на звучността става чрез резонатор, а заглушаването със система демпфери.

Прародители на пианото са лирата, арфата, псалтериумът, тимпанонът, на които през ХІV век е приспособена клавиатура, а по-близки – клавихордът и клавесинът.

За изобретател на пианото се смята Бартоломео Кристофори, който конструира във Флоренция през 1711 година първия клавирен инструмент с чукчета. Силата на тона става зависим от силата на удара, което при клавесина е било невъзможно. Затова Кристофори нарича своя инструмент Gravicembalo con piano e forte, откъдето носи името пианофорте или само пиано.

След редица подобрения, през ХІХ век настъпва разцвет на пианистичната литература и пианото се налага като водещ инструмент в развитието на музикалното изкуство.

Music Art Center

e-mail: musicartcenter.info@gmail.com
тел.: 089-732-2146