Уроци по фламенко китара

Уроци по фламенко китара за начинаещи и напреднали.

Фламенкото е страст, емоция, духовна енергия а да свириш фламенко на китара е велико лично преживяване.

Исторически погледнато фламенко музиката се характеризира от няколко съществени фактора.         На първо място това е испанската народна музика.

На второ място това е влиянието на арабската музика, дошла в Испания с мавританското нашествие.

Третия фактор е циганската култура, която пристига в Испания около XV век.

Фламенкото се заражда и развива най-вече в Андалусия, Южна Испания, където смесването на испанската, арабската и циганската музика е най-силно.
Фламенкото за пръв път се появява само като пеене, без акомпанимент и без танц.Самото свирене на фламенко китара обаче също може да се разглежда в три основни посоки. Това са: солово изпълнение, акомпанимент на пеенето и акомпанимент на танца.

Уроците по фламенко китара са за всички, които искат да се потопят в тази атмосфера. За всички начинаещи и напреднали китаристи, които са свирили други жанрове и сега искат да понаучат и нещо за фламенко китарата.

Обучението започва с основни неща, като устройство на фламенко китарата, обозначение на пръстите при свирене на китара, нотни стойности и трайности, тактуване. Преминава се през някои типични за фламенко китарата техники на свирене, тоналности, фламенко акорди и много други. Разучаване на различни песни и пиеси на фламенко групи и китаристи.

Изучаване на различни техники и похвати във фламенко китарата.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Music Art Center

e-mail: musicart_center@abv.bg
тел.: 089-732-2146