Уроци по цигулка

уроци по цигулка

Уроци по цигулка за деца и възрастни в София. Индивидуални уроци по цигулка, за начинаещи и напреднали.

Уроци по цигулка за деца и възрастни

Уроците по цигулка са без възрастови ограничения. Уроци по цигулка могат да взимат всички, които обичат този красив инструмент.  За малки и големи начинаещи и напреднали.  За професионални музиканти, които искат да повишат своето ниво.

Ученици по цигулка от школата

Учителите по цигулка в Мюзик Арт Център са с много опит и с удоволствие, ще предадат наученото на обучаващите се. Цигулката е най-значителния съвременен струнен лъков музикален инструмент.

Класова среща по цигулка в залата на Мюзик арт център

Благодарение на техническото и художествено съвършенство цигулката отдавна се е утвърдила, като един от основните инструменти в соловата, камерната и оркестровата практика.

За произхода на цигулката досега няма единно становище. Сигурно е обаче , че цигулката не е изобретен инструмент, а представлява краен резултат от един продължителен еволюционен процес.

Ако се вземат в предвид някои основни белези на цигулката – начин на държане, форма на инструмента, конструкция и други, ще се установи, че най-вероятния неин прототип е раменната лъкова лира или lira da braccio.

Цигулката, както китарата има различни размери. В зависимост от възрастта на обучаващия се, учителя ще избере подходящият инструмент за обучение.

Люлката на цигулката е Северна Италия , където още от края на XV в. се появява плеяда от майстори-лютиери. Тук именно се поставят основите на цигулкостроенето.  Появяват се много школи,  както в Италия така и в цяла Европа, които допринасят за развитието на цигулката.

Огромен е цигулковия репертоар. За цигулка са композирали и свирили  големи и велики композитори, като Вивалди, Паганини, Моцарт и много други.

Цигулката звучи много добре заедно с арфа, китара, пиано и други инструменти.

*Преподавател по цигулка в Мюзик Арт Център е известния български цигулар Иван Пенчев.

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com

тел.: 089-732-2146