Уроци по цигулка

Уроци по цигулка

Уроци по цигулка

Уроци по цигулка за деца и възрастни в София. Индивидуалните уроци по цигулка са както за начинаещи така и за напреднали.

Уроци по цигулка за деца и възрастни

Уроците по цигулка са без възрастови ограничения. Уроци по цигулка могат да взимат всички, които обичат този красив инструмент.  Могат да се записват малки, големи и още по-големи момичета и момчета. 

Начинаещи или професионални музиканти, които искат да повишат своето ниво.

Учителите са с много опит в сферата и с удоволсвтие ще предадат наученото на обучаващите се.

Цигулката е най-значителния съвременен струнен лъков музикален инструмент.

Благодарение на техническото и художествено съвършенство цигулката отдавна се е утвърдила, като един от основните инструменти в соловата, камерната и оркестровата практика.

За произхода на цигулката досега няма единно становище. Сигурно е обаче , че цигулката не е изобретен инструмент, а представлява краен резултат от един продължителен еволюционен процес.

Ако се вземат в предвид някои основни белези на цигулката – начин на държане, форма на инструмента, конструкция и други, ще се установи, че най-вероятния неин прототип е раменната лъкова лира или lira da braccio.

Цигулката, както китарата има различни размери. В зависимост от възрастта на обучаващия се, учителя ще избере подходящият инструмент за обучение.

Люлката на цигулката е Северна Италия , където още от края на XV в. се появява плеяда от майстори-лютиери. Тук именно се поставят основите на цигулкостроенето.  Появяват се много школи,  както в Италия така и в цяла Европа, които допринасят за развитието на цигулката.

Огромен е цигулковия репертоар. За цигулка са композирали и свирили  големи и велики композитори, като Вивалди, Паганини, Моцарт и много други.

 

Music Art Center

e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146