Христина Стоянова – оперно пеене

Христина Стоянова – Сопран

Най-новият преподавател в Мюзик Арт Център – Христина Стоянова, вече води уроци по оперно пеене за малки и големи почитатели на това велико изкуство.  

Още от най-ранна детска възраст започва да се занимава с музика.

На 9 годишна възраст е приета в Детския радиохор към БНР под ръководството на акад. Христо Недялков, където прекарва 10 години, като солист и хорист.

Завършва с отличие  магистратура по оперно пеене в Италия в Римската консерватория “Санта Чечилия“  с певчески репертоар над 12 езика.

Участва в турнета и концерти на Балканите, Европа и Азия в  държави, като Китай, Италия, Испания, Германия, Турция и други.

Осъществени  са записи в  ролята на солист в Българско Национално Радио, както и в чуждестранни проекти в Италия и Германия.

Христина Стоянова е пяла в концерти провели се в най-големите зали в България, като Арена Армеец, Зала Бългрия, Зала 1 на НДК, Софийска Опера и Балет и други.

Работила е под диригентството на български и чуждестранни диригенти с имена като, акад. Христо Недялков, Лука Антоний, Емил Табаков, Методий Матакиев, Кристиян Гюнтер, Жорж Димитров, Ради Радев и други.

Актуално е солист на Софийска Опера и Балет.

С най-голямо удоволствие и огромно желание, Христина работи с всички желаещи начинаещи и напреднали почитатели на оперното изкуство.

Уроците се провеждат в Мюзик Арт Център София. 

За Контакти:

Music Art Center

Ул. „Братя Миладинови“ 12Б
e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
тел.: 089-732-2146