Роберта Мателли – оперно пеене

Роберта Мателли – мецосопран, режисьор.

Италианската оперна певица Роберта Матели, ще води заниманията в Мюзик Арт Център София по оперно пеене/класическо пеене/, мюзикъл, актьорско майсторство, режисура за малки и големи.

Уроците биват индивидуални и групови. Начинаещи и напреднали музиканти, любители и професионалисти, ще могат да се поучат от опита и знанията на италианския мецосопран.  

Роберта Матели, завършва консерваторията “F. Morlacchi” в Перуджа, учи при известните изпълнители – сопраното Антоанета Стелла и тенора Карло Бергонци.

Още млада печели конкурса “Mattia Battistini” в Риети и дебютира с ролята на Сантуца от  „Селска чест“ на  Маскани под диригентството на Маестро Маурицио Риналди.

Печели награди през годините някои от които са:  “Iris Adami Corradetti” в Падуа, “Lignano Sabbiadoro”, и “Giovani interpreti per il teatro  d’opera” за театъра в Рим, стипендии в Accademia Verdiana в Бусето и Accademia Chigiana в Сиена, където работи с тенора Карло Бергонци.

Пее като солист в много театри по целия свят и дебютира в различни роли, някои от които са: Фенена (Набуко от Дж. Верди),Магдалена (Риголето на Верди), Флора (Травиата на Верди), Лаура (Джоконда на Понкиели), Адалджиза (Норма на Белини), Кармен (Кармен на Бизе), Прециозила (Силата на съдбата на Верди), Азучена ( Тубадур на Верди), Емилия (Отело на Верди), Берта (Севилски бръснар на Росини), Джанета(Любовен елексир на Доницети), Улрика(Бал с маски на Верди) и др.

Ролята на Амнерис е продукция в световен мащаб организирана от “Aida Spettacular”  и я изпълнява в големи театри и стадиони по цял свят.

От кантатно-ораториалните творби в репертоара и са: Глория (Вивалди), Стабат Матер (Дворжак), Стабат Матер (Перголези), Те Деум (Шарпентие), Меса ди Глория (Пучини), Меса ди Реквием (Верди).

Има записи на : Набуко (Верди), Глория (Вивалди), Promessi sposi (Понкиели), Бал с маски (Верди), Кармен (Бизе), Силата на съдбата (Верди)

От 2005 г. успешно съчетава солистичната кариера с режисьорската.

Режисира оперите: Тоска(Пучини),Травиата (Верди), Любовен елексир (Доницети), Риголето (Верди), Севилският бръснар (Росини). Така правят всички (Моцарт), Вълшебната флейта (Моцарт) и т.н,

Работи и за компания OPERA 2001 и помага на много певци да дебютират.

В Мюзик Арт Център, Роберта Мателли с огромно удоволствие, ще предаде своите знания и умения на всички малки и големи почитатели на музикалното изкуство.

За повече информация се обаждайте или пишете на адресите на школата:

MUSIC ART CENTER
e-mailmusicartcenter.info@gmail.com
e-mail: musicart_center@abv.bg,

тел.: 089-732-2146